Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Høj stol

Det er dejligt, når jeres barn kan sidde sikkert med ved bordet...

Det er godt, at den høje stol kan justeres, så den kan tilpasses, når barnet vokser.

 

Den skal være solid og have en understøttelsesflade, så den ikke kan tippe eller vælte.

 

Sædet bør være 24–30 cm bredt og 20–26 cm dybt. Det giver muligheder for at justere stolen, så den passer til barnet. Det er også godt, hvis der er en justerbar fodstøtte. Kan barnet ikke hvile fødderne, hænger underbenene og dingler, og det kan klemme i knæhaserne, så benene kan komme til at "sove".

 

Der skal være en god rygstøtte, og barnet kan først sidde i længere tid i stolen, når det kan sidde sikkert selv (se Sidde sikkert selv). Polstring er ikke nødvendig, og det er uhygiejnisk, fordi børn, der er ved at lære at spise selv, griser med maden. Barnet har jo ble på og det er en god polstring. Evt. mavebøjle og skridtstrop skal sidde korrekt. Gå efter en DVN-mærket stol. Se efter, at der ikke er beslag, kanter eller hjørner, som er skarpe, eller som kan genere barnet. 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk