Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hjemmefødsel

Man kan vælge at føde hjemme. Det er gratis at føde hjemme, hvis I laver en aftale med sygehusets jordemoder. Knap ét barn ud af 100 bliver født hjemme.

Det var meget mere almindeligt for omkring 50 år siden, hvor cirka halvdelen af alle børn blev født hjemme.

 

Hvis alt omkring fødslen tegner fuldstændig ukompliceret, er der ikke større risiko for komplikationer under og efter fødslen, end hvis fødslen foregår på et sygehus.

 

Planlægning er væsentligt, hvis du gerne vil føde hjemme. På hjemmesiden www.hjemmefoedsler.dk

kan du få svar på rigtig mange spørgsmål, se billeder og en film fra en hjemmefødsel. Du kan også se statistik fra Vestsjælland, hvor der findes en hjemmefødselsordning, der er meget populær. 

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle fødesteder at have hjemmefødselsordninger med jordemødre, som især tager sig af hjemmefødsler. Enkelte jordemødre arbejder med hjemmefødsler på privat basis.

 

Har en kvinde født hjemme, kommer jordemoderen og sundhedsplejersken på besøg efter fødslen i løbet af de første dage for at støtte familien og det nyfødte barn (se Barselsbesøg).


 

Kilder:

Svangreomsorg. Sundhedsstyrelsen 2009

www.hjemmefoedsler.dk

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk