Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Anden Scanning (uge 19 - 20)

Hel gennemscanning, 2. trimesterscanning og misdannelsesscanning dækker over det samme - en undersøgelse i 19-20 uge.

Hel gennemscanning, misdannelsesscanning eller 2. trimesterscanning - kært barn har mange nevne.  Scanningen er et tilbud om gennemscanning af fosteret for synlige misdannelser. Scanningen foregår i 19.-20. graviditetsuge.

 

Man scanner barnets hoved, rygsøjle, arme, ben og indre organer. Desuden beskrives, hvor moderkagen er placeret, barnets bevægelser og man vurderer mængden af fostervand vurderes.

 

Nogle misdannelser er tydelige, men andre er knapt så tydelige. Derfor er det ikke muligt at finde alle misdannelser.

 

Hvis fagfolkene mistænker noget unormalt ved dit barn, vil du få det at vide med det samme og blive tilbudt en samtale med speciallæge. Ved samtalen vil du blive informeret om behandlingsmuligheder og evt. konsekvenser. Ved meget alvorlige misdannelser er det muligt at få foretaget abort op til 22. graviditetsuge, hvis det er det, du vælger.

 

Det kan være en fordel at opdage eventuelle misdannelser inden fødslen, for at man kan planlægge, hvor det er bedst for barnet at blive født, og på den måde give barnet de bedste betingelser ved fødslen.

 

Hel gennemscanning indebærer en gennemgang af barnets organer samt vurdering af moderkagens placering og fostervandsmængden.

 

Ved nogle sygehuse bliver du infkaldt til undersøgelsen, og andre steder skal du selv bestille tid - for det meste på en hjemmeside.

 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk