Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Graviditetsorlov, fraværsmelding og sygemelding

Love, regler og overenskomster er vævet sammen.

Alle gravide kvinder har ret til almindelig graviditetsorlov fra fire uger før forventet fødsel. Inden for disse fire uger kan kvinden selv bestemme, fra hvilket tidspunkt hun ønsker orlov, og dette kan ske med kort varsel.

På det offentlige arbejdsmarked har du ret til at tage orlov 6 uger før termin. Du har også mulighed for at benytte alle eller nogle af de 10 omsorgsdage i 7. og/eller 8. uge før fødslen. Der kan også være særlige bestemmelser i din overenskomst, som giver dig særlige muligheder med hensyn til graviditetsorlov. Din fagforening eller kommunen kan oplyse dig om dine rettigheder.

 

Fraværsmelding og sygemelding

Du har ret til fraværsmelding, hvis din læge skønner, det medfører risiko for barnet, at du fortsat arbejder, og du ikke kan blive omplaceret til andet arbejde uden risiko for barnet. Ved fraværsmelding har du ret til fuld løn, betalt af arbejdsgiveren.

Du har ret til sygemelding, hvis du bliver syg af tilstande forårsaget af graviditeten, fx truende for tidlig fødsel eller symptomer på svangerskabsforgiftning. Ved sygemelding gælder regler for sygedagpenge

Spørg lægen eller jordemoderen, hvordan du skal forholde dig. Du kan få yderligere vejledning i din kommune eller i din fagforening.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk