Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Forstoppelse

Nedsatte tarmbevægelser er en del af baggrunden for en træg tarmfunktion, som mange gravide kvinder lærer at kende.

Problemer med at komme af med afføringen kan blandt andet skyldes et graviditetshormon, som kan nedsætte tarmbevægelserne. De langsommere tarmbevægelser kan give tendens til forstoppelse. Mange gravide kvinder får hæmorider som følge af forstoppelsen. Det gør ondt at presse afføringen ud, og derved kan man komme ind i en ond cirkel.

Masser af væske og fiberrig kost

For at modvirke forstoppelse og hæmorider anbefales det at drikke rigelig væske i løbet af dagen. Opblødte svesker eller abrikoser kan også hjælpe.

 

Det er hjælpsomt for maven at spise groft brød, havregryn og grove grøntsager hver dag (fx gulerødder, hvidkål, blomkål, grønkål, porre, spinat, løg).

Afføringsmidler

Hvis et afføringsmiddel bliver nødvendigt, er hørfrø eller loppefrøskaller godt, fordi de trækker væske til sig og svulmer op. Det større indhold i tarmen forøger tarmbevægelserne og fremmer udskillelse af afføringen. Figensaft kan også hjælpe.

 

Det er fornuftigt, så vidt det er muligt, at undgå stærkere virkende afføringsmidler, fordi de kan tilvænne tarmen.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk