Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Fødslen er i gang (tegn)

Tegn der er gode at kende, hvis du tror, at fødslen er ved at gå i gang

Fostervandet siver eller løber

Det første tegn på, at fødslen snart går i gang, kan være, at der går hul på fosterhinderne, og fostervandet begynder at sive eller løbe.
 

Man kan godt være i tvivl, om det er fostervand, der siver, om det er urin, eller om det er meget udflåd fra skeden. Fostervandet har en karakteristisk lugt, som du nok vil lægge mærke til. Fostervandet er klart, og det vil blive ved med at sive, hvis der er hul på fosterhinderne. Der er ingen nerver i fosterhinderne, så det gør ikke ondt, når der går hul på dem.

Ring til jordemoderen, hvis fostervandet begynder at sive eller løbe. Se endvidere Faresignaler under graviditeten.

Slimprop

Hos de fleste kvinder sidder der en prop af slim i livmodermunden. Den beskytter mod at bakterier trænger ind i livmoderen. I slutningen af graviditeten åbner livmodermunden sig lidt, og slimproppen glider ud. Slimen er sej og hvidlig. Den kan være gullig, eventuelt med lidt blod i, og den kan komme ud fra skeden klatvis over et par dage.

Tegnblødning

Der kan komme lidt slimet, brunligt eller lyst blodigt udflåd i forbindelse med, at fødslen går i gang. Det kommer fra livmodermunden. Når den åbner sig, brister nogle små blodkar. Denne let slimede blødning kaldes tegnblødning.

Veer

Fødslen kan begynde med veer. Veer er sammentrækninger i livmoderen. Sammentrækningerne skal trække livmoderhalsen opad og åbne livmodermunden.

I begyndelsen af fødslen kan veerne være uregelmæssige. De kan

komme med 5 til 15 minutters interval og have forskellig varighed. Nogle er små og korte på et halvt minut, andre længere - op til 1 minut. Efterhånden finder ve-arbejdet et mønster, og veerne kommer nogenlunde regelmæssigt og varer lige længe.


 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk