Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Fødselsanmeldelse

Forældrene kan anmelde barnets fødsel med digital signatur eller hos kordegnen.

Jordemoderen skriver en fødselsanmeldelse lige efter fødslen og anmelder fødslen til myndighederne, og hun sørger via edb for, at barnet får et CPR-nummer.  

I kan bruge jeres digitale signatur

Siden 1. maj 2007 har nybagte forældre kunnet anmelde et barns fødsel ved at indtaste de nødvendige oplysninger på hjemmesiden www.personregistrering.dk og underskrive med digital signatur. Man kan også navngive sit barn og ordne faderskabet med digital signatur. Den direkte netadgang er et supplement til de hidtidige muligheder for anmeldelse ved henvendelse på kirkekontoret eller ved brev.

Kordegnekontoret inden 14 dage efter barnets fødsel

Vælger I at aflevere en udfyldt blanket på det lokale kirkekontor, skal det ske senest 14 dage efter barnets fødsel. Hvis I ikke er gift, kan faderen vedgå faderskabet ved at udfylde en blanket, som I også afleverer. Hvis I ikke bor sammen, skal den sendes til moderens lokale kirkekontor.

Her kan du læse om følgende:

www.personregistrering.dk

www.familiestyrelsen.dk

Faderskab

Forældreansvar

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk