Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Fødsel ved hjælp af sugekop

En fødsel med hjælp af sugekop varer kort tid fra sugekoppen er sat på.

Når der er behov for hurtig fødsel af barnet, og livmodermunden er helt åben kan man tilbyde at forløse moren ved hjælp af sugekop. Måske er der mistanke om, at barnet mangler ilt, og brug af sugekop vil betyde at barnet fødes så hurtigt som muligt. Grunden kan også være et presseveerne er for svage fx hvis kvinden har fået en rygmarvsbedøvelse.

 

Sugekoppen består af en lille plastic- eller metalskål, en gummislange og en pumpe. Skålen sættes på barnets hoved. Den suger sig fast ved hjælp af undertryk fra pumpen og jordemoderen eller lægen kan trække barnet ud ved hjælp af et håndtag. Nogle sugekopper danner undertryk uden en pumpe. Kvindens arbejde ved presseveerne støttes, og presseperioden forkortes. En forløsning med sugekop varer 8-10 minutter.

 

Der være i nogle tilfælde være spor efter sugekoppen på barnets hoved. Barnet kan også have ondt i hovedet og muligvis have behov for smertestillende medicin. Barnets hovedfacon kan være mærket af sugekoppen og trækket, men den bliver normal efter et par døgn.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk