Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Fødsel - (det kan du tage med)

Du kan med fordel sætte dig ind i hvad der er godt at have med, når pakker tasken til du skal føde.

Behageligt tøj, hvor der stadig er plads til noget mave, den forsvinder ikke helt lige med det samme. På hospitalet har de sædvnaligvis bluser, underbukser, håndklæder og bind

Hjemmesko - fødderne skal holdes varme, både under fødslen og når du ammer.

Mad og drikke I godt kan lide - til fødslen. Gerne noget let til dig, der skal føde. Fx frugt, kiks eller druesukker. Der er altid mad på hospitalet, men det er ikke sikkert, de lige kan ramme det, du har lyst til, når du har veer. Som far kan du de fleste steder købe mad, men det er jo ikke sikkert, du får tid til det.

Morgenkåbe.

Musik - hvis du gerne vil lytte til musik du godt kan lide. Da der ikke er CD-spiller på alle fødestuer, er det en god idé at tage jeres egen musikafspiller med.

Telefonen. Husk oplader til mobiltelefonerne - og find lige ud af, hvor telefoner IKKE må¨bruges. 

Toiletsager - incl. sæbe og shampoo.

Ammebh, men det kan være svært at vide hvilken størrelse det ender med, efter at mælken er løbet til.

Ammeindlæg - gerne nogle af uld, som huden kan ånde i.

Evt. ammepude - hvis I har sådan en. En lille hovedpude eller to kan være mindst lige så godt!

 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.


Papirer til kirken
Fødselsanmeldelsen får I efter fødslen. Hvis I ikke er gift, kan det være en god idé at finde omsorgs- og ansvarserklæringen frem før fødslen. Den skal sendes sammen med fødselsanmeldelsen, til sognekirken senest 14 dage efter fødslen. Se mere her.


Til BABY

 • Tøj og dyne til barnet, evt. en lift eller andet til at bære barnet i, til turen hjem. Det er en god ide at tage det med, når I kommer til fødsel - eller have aftaler om, hvem der bringer det til jer. Mens I er på hospitalet, kan I sikkert bruge deres baby-tøj og bleer. Spørg jordemoderen inden fødslen, hvis du er i tvivl. 
 •  
  Shop
   

  Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

  Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
  info@sundhedsplejersken.dk