Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Faderskab

Faderskabet og barnets ret til en far

Uanset om kvinden er enlig, samlevende eller gift, skal faderskabet til barnet fastslås for at sikre barnets rettigheder i forhold til faderen, sikre barnets ret til at kende sine biologiske rødder, for at faderen både kan få anerkendt sine rettigheder i forhold til barnet og endelig for at faderen kan betale sin andel af forsørgelsespligten.

 

Faderen kan anerkende faderskabet ved barnets fødsel eller der kan rejses en faderskabssag, såfremt faderen ikke anerkender faderskabet.

 

Har du brug forråd og vejledning, kan du henvende dig til den kommune, du bor i eller til Statsamtet. Du kan også henvende dig til Mødrehjælpen, som har stor erfaring i et vejlede kommende forældre. De kommunale tilbud og Mødrehjælpen er målrettet både mødre og fædre. 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

Hvis du leder efter din far?

Voksne, som ikke kender deres far, kan via Stadsarkivet selv undersøge, om der eventuelt er en faderskabssag. Du kan benytte  linket her.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk