Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Enæggede tvillinger

Tvillinger kan være tveæggede eller enæggede. Her kan du se hvad der er karakteristisk for de to former.

Enæggede tvillinger bliver til meget tidligt i graviditeten, hvor et befrugtet æg deler sig i to (og i MEGET SJÆLDNE TILFÆLDE I TRE). Et enægget tvillingeper har samme arvemasse og ligner hinanden - "som to dråber vand". Tvillingerne kan have fælles moderkage og enten fælles fosterhinde (både indre og ydre) - eller kun den yderste hinde til fælles. Cirka 1/3 af alle tvillinger er enæggede.

Tveæggede tvillinger vil sige, at to æg som har løsnet sig fra æggestokken i en enkelt cyklus. De to æg er begge blevet befrugtet, og det er der kommet to børn ud af. Børnene kan have samme køn eller forskelligt køn. Børnene har hver sin forsterhinde (både indre og ydre) - samt hver sin moderkage. Tveæggede tvillinger er i øvrigt forskellige som søskende er forskellige. Cirka 2 3 af alle tvillinger er tveæggede.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster ikke noget at være medlem.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk