Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Doubletest

Doubletest måler to forskellige stoffetr i den gravide kvindes blod

Blodprøven kaldes en doubletest, fordi der bliver målt koncentration af to stoffer, der dannes i moderkagen. Niveauet af de to stoffer er oftest anderledes i graviditeter, hvor fosteret har Downs syndrom.

 

Resultatet af blodprøven hjælper med til at vurdere risikoen for, om fosteret har Downs syndrom. Blodprøven bliver taget hos din praktiserende læge og kan tages i perioden fra 8 uger + 0 dage til 13 uger + 6 dage (du kan eventuelr bruge terminsberegneren for at se, hvilken uge du er i).

 

Det er vigtigt, at prøven er taget, inden du kommer til nakkefoldsscanning, så sygehuset har resultatet og kan give dig den endelige risikoberegning ved scanningen - et samlet svar.

 

Se mere om Nakkefoldsscanning og om sundhedsmyndighedernes tilbud.

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk