Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Den femte børnesygdom

Lussingesyge - parvovirus B-19. Tag det roligt, hvis du måske har været udsat for smitte. Du kan blive undersøgt for, om du har haft eller har sygdommen.

Den femte børnesygdom er en almindelig børnesygdom, den er mild, og 70 % af den voksne befolkning har haft den i barndommen, de allerfleste uden at vide det. En blodprøve kan afgøre, om du har haft sygdommen.

 

Hvis en gravid kvinde, der ikke har haft sygdommen som barn, er så uheldig at blive smittet, kan infektionen blive årsag til abort. Det sker dog kun i en meget lille del af tilfældene (ca. 5 %), og der fødes heldigvis ikke børn med fosterskader på grund af denne infektion. Ved mistanke om smitte er det bedst, at den gravide henvender sig til den praktiserende læge. Lægen vil undersøge, om der er grund til bekymring. Har den gravide infektionen, som er begyndt i første halvdel af graviditeten (inden uge 20.), behandles hun på en specialafdeling for gravide.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk