Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Cykelstol

Cykelstolen skal være monteret solidt og skærme barnets fødder, og så skal det være spændt godt fast.

Dit barn skal kunne sidde sikkert selv, før han kan sidde på cyklen. Dit barn kan sidde foran eller bag på cyklen. Han skal være spændt fast i en sele, og det er væsentligt, at hans fødder ikke kan komme i nærheden af hjulets eger. Køb eventuelt en solid frakkeskåner. Der skal også være justerbare fodhvilere og remme til at sætte fødderne fast.

 

Cykelstolen skal være beregnet til at montere direkte på stellet, det er sikrest. Dit barns fingre må ikke kunne komme i klemme, fx i de flotte moderne lædersadler. I disse og andre sadler er der metalfjedre, hvor de små fingre kan komme i klemme. Har du allerede en cykel med fjedersaddel, så kan du få en beskyttelseskappe monteret på sadlen, der forhindrer, at dit barn får klemt sine fingre.

 

Når du køber en cykelstol, så medbring både dit barn og din cykel. Så kan du se efter, om stolen kan monteres godt og sikkert på din cykel og om dit barn sidder godt.

 

Hvis du gerne vil have dit barn skal sidde foran, findes der frontstole beregnet til børn under 15 kilo.

 

Tænk også på, hvor eventuelle varer fra indkøb og tasker kan placeres. Det er muligt, at bruge cykeltasker både foran og bagpå. Men tjek, at du kan træde på pedalerne, og at barnet kan være der, også selv om han vokser.

 

Og husk cykelhjelmen, både til dit barn og til dig selv. Se under cykelhjelm ovenfor. Se mere på hjemmesiden www.sikkertrafik.dk

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk