Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Blødning efter fødslen (kraftig)

Kraftig blødning skal følges op af jordemoder eller læge.

En kraftig bødning kan skyldes, at livmoderen ikke trækker sig tilstrækkelig sammen, eller at der er rifter i livmoderhalsen. Det kan også skyldes, at noget af moderkagen sidder tilbage i livmoderen. I det tilfælde, vil kvinden blive bedøvet, og lægen vil fjerne resterne af moderkagen fra livmoderen. Hvis kvinden bløder fra en rift i livmoderhalsen, vil den blive syet. Hvis blødningen skyldes, at livmoderen er slap og det kniber med at den trækker sig samen, kan man give et hormon, der får livmoderen til at trække sig sammen.

 

Kraftig blødning senere

I perioden efter fødslen (de første uger) kan der komme kraftig blødning fx med store blodklumper - større end en femkrone - eller hvor man kan se rester af fosterhinder. Kontakt din praktiserende læge eller fødestedet for at få nærmere vejledning i, hvordan du skal forholde dig.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk