Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bekymring for at få et sygt barn eller miste barnet

Det er kærlighed og tilknytning til det barn, I venter

Bekymring for handicap, sygdom og for tidlig fødsel, den har næsten alle kommende forældre. De fleste mennesker har en sund evne til at tænke: 'Det rammer ikke mig'. Men ind imellem gnaver usikkerheden og ængstelsen. Det er normalt at være bekymret for, om barnet er rask. Det er udtryk for kærlighed til barnet, og det er en del af tilknytningen mellem forældre og barn. Denne tilknytning er vigtig, også hvis barnet fejler noget.  

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

En parathed til at møde sorger, og den vil vare ved

Bekymringen kan ses som en del af forældrenes parathed til at møde den belastning, det er, hvis noget går galt. En parathed, som i øvrigt vil vare ved. Den har man brug for til at bearbejde angsten for, at barnet skal komme noget til, når det bliver større. Denne parathed gør også forældre i stand til at magte opgaven, hvis barnet bliver sygt.

 

Her kan du læse mere om:

Syge og for tidligt fødte børn.

Normale reaktioner hvis man mister et barn.

At få et barn med handicap eller sygdom.

At miste et barn. 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk