Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Barselshvile

Barselshvile foregår næsten altid derhjemme. Og ordet er faktisk godt. Der er brug for hvile og at komme sig ovenpå en fødsel. Og så er der masser af nyt du skal forholde dig til - uanset om du er blevet far eller mor.

I det seneste tiår er holdningen til barselshvile ændret. Mor og barn kan komme hjem fra fødestedet, så snart de har lyst. At mor og barn kommer hjem få timer efter fødslen, er blevet almindelig - og ofte et stort ønske fra kvinden selv, fordi det er svært for både mor og far, at familien er "skilt ad", hvis der ikke er plads til, at faren kan overnatte på fødestedet.

 

Kvinder, der kommer tidligt hjem efter fødslen, har ikke flere problemer end kvinder, der ligger på sygehuset i flere dage. I ganske få tilfælde kan forældrene have svært ved at bedømme om barnet trives, som det skal - især om det får nok at spise. Derfor har familien ofte behov for vejledning, som kan fås fra fødestedet eller fra sundhedsplejen i kommunen.

 

Det bedste er, hvis faren benytter sin ret til at holde fjorten dages barselsorlov i forbindelse med fødslen. Og er det rigtig heldigt, så er der måske noget ferie, som orloven kan forlænges med. På den måde får begge forældre mulighed for at være med fra starten og lære den lille nye at kende, samtidig med at den nybagte mor bliver aflastet.

 

Barselshvile på sygehuset kan foregå på en fødeklinik, en barselsafdeling eller i en hotelfunktion, hvor personale kan tilkaldes ved behov. Det er fødslens forløb, der er med til at afgøre, hvor barselshvilen kommer til at foregå.  

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk