Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Barselsbesøg

Det er sundhedsplejersken og i nogle tilfælde (især ved hjemmefødsel) jordemoderen, som kommer på besøg i hjemmet lige efter fødslen, hvis denne er foregået hjemme, eller den nyfødte er kommet hjem sammen med sin mor efter få timer på fødestedet.

Ved barselsbesøg tilbyder jordemoderen et besøg inden for de allerførste døgn efter fødslen med henblik på at se, om alt er godt med mor og barn, og med mulighed for at give råd og vejledning, hvis familien har behov for det. Jordemoderen koordinerer sit besøg med sundhedsplejersken.

 

Barselsbesøg af sundhedsplejersken tilbydes ved hjemmefødsel  og ambulant fødsel ca. 3. og 5. dag efter fødslen. Besøgene koordineres med joredmoderens. 

 

Hos familier, hvor mor og barn er udskrevet fra fødestedet efter 1 eller 2 overnatninger  fødslen aftaler personalet inden udskrivelsen, hvordan opfølgningen efter fødslen skal være. Personalet fra fødestedet vil ofte tilbyde at ringe til familien indtil der er skabt kontakt til sundhedsplejersken. Sundhedsplejersken skal tilbyde besøg senest 7 dage efter familien er kommet hjem fra fødestedet. 

 

Ved besøgene lige efter fødslen vil sundhedsplejersken give råd og vejledning om amning, pleje af det nyfødte barn, navlen, sovestilling, relationer til sskende osv., ligesom hun vil undersøge barnet og veje det. Hun vil også råde og vejlede moren med hensyn til blødning fra livmoderen, barselsgymnastik og mad og drikke i ammeperioden.

 

Fødestedet giver ofte råd og vejledning pr. telefon i den allerførste tid efter hjemkomsten.

 

Sundhedsplejersken kan kontaktes gennem kommunen, og hun har sædvanligvis én times telefontid hver dag, hvor du kan ringe til hende.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk