Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Barnevognssele

Når barnet begynder at sidde op i barnevognen, så er det på tide at anskaffe en barnevognssele. En sele skal være sikker, så barnet ikke kommer til skade i den, og så den beskytter barnet mod at falde ud af barnevognen.

Når barnet er omkring 5 - 6 måneder har det så stærke muskler, at det kan begynde at arbejde sig ud af barnevognen ved at rokke eller kravle. Hvis det falder ud, så vil hovedet næsten altid nå jorden først, og det kan selvfølgelig give skader på barnets kranium, og det er selvfølgelig farligt. Omvendt så er det vsentligt at selen ikke kan komme omkring barnets hals, og at det på den måde kan komme til skade på grund af selen. I yderste konsekvens kan det blive kvalt. Derfor råder myndighederne til, at man med jævne mellemrum kigger til børn, som sover i sele.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Barnevognsseler er mærkede og det er en god ide, at gå efter en sele som er DVN-mærket og sikkerhedsgodkendt. Selen skal sidde tæt til barnets krop og alligevel ikke begrænse barnets bevægelsesfrihed, når det sidder op i barnevognen. Selen skal kunne reguleres så den hele tiden passer til barnets størrelse, og remmene må ikke genere barnet. Selen skal også kunne monteres sikkert i barnevgnen. Selen skal kunne vaskes. Det er vsentligt at sikkerhedes kontrolleres med jævne mellemrum fx at selen ikke er blevet slidt så den er ved at gå i stykker eller at øskner og beslag, de holder og sidder godt fast i barnevognen.

 

Husk også at sikre barnet på samme måde, når det sidder i en klapvogn.

 

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk