Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

At få et barn med handicap eller sygdom

Det tager lang tid at vænne sig til det, hvis man får et barn med handicap eller sygdom.

De fleste forældre skal indstille sig på den nye situation. I en del tilfælde kræver barnets sygdom/handicap, at forældrene lærer særlig pleje og behandling.

Muligheder for hjælp og støtte

På børneafdelingen og barselsafdelingen vil man langsomt vænne sig til den uventede situation. En del forældre vil have behov for særlig støtte både til barnet og sig selv fra fx sundhedsplejen eller fra den sociale forvaltning.

 

En særlig organisation VISO - Den Nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation, som opsamler og formidler viden inden for specialområdet, kan også være et godt sted at finde yderligere informationer.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.  

Møde med andre forældre

Der findes forældreforeninger for mange handicapgrupper og sygdomme. For de fleste forældre er det en stor lettelse og støtte at møde forældre med et barn, der ligner ens eget barn.

Her kan du læse om følgende:

 

Bekymring for at få et sygt barn eller miste barnet.

Normale reaktioner hvis man mister et barn.

At miste et barn.

www.spesoc.dk.

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk