Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Åreknuder

Åreknuder kan ses som blå udposinger/årer på underbenene. De er helt almindelige under graviditeten og forsvinder ofte, men ikke altid, efter fødslen.

Åreknuder er udvidede blodkar(vener) .De kan kommme på benene, ved endetarmen som hæmorider eller omkring skedeåbningen.

 

De kan opstå i graviditeten, fordi hormonforandringerne gør blodkarvæggene lidt svagere, og fordi livmoderen og barnet trykker på de blodkar, der fører blodet væk fra benene. Derved hober blodet sig op og årerne udvider sig, for at kunne rumme den ekstra mængde blod.

               

Der findes nogle øvelser (venepumpeøvelser), som kan styrke blodomløbet i benene og på den måde være med til at forebygge eller mindske generne fra åreknuderne.

 

Støttestrømper kan måske også hjælpe. Støttestrømper hjælper som regel på den trætte og tunge fornemmelse, der kan være i benene. En god idé er, at undgå at stå i samme stilling i længere tid ad gangen. Bevægelse er godt, - især svømning, det letter på trykket at komme i vand.

 

Og husk at få hvilet benene. Læg benene op hver eneste gang du har muligheden for det. Sidder du ned på dit arbejde, så husk at bevæg dig lidt omkring, - det belaster benene at sidde stille. 

 

Små åreknuder forsvinder som regel igen efter fødslen.

 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk