Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Amning af det indlagte og syge barn

Syge børn kan godt få ammemælk, hvis moren malker ud, eller hvis barnet får donormælk.

Når jeres barn er indlagt, har det forsat brug for mad, selvom det er sygt. Normalt kan moren sagtens fortsætte med at amme sit barn. Faktisk har barnet ekstra meget brug for det. Det vil naturligvis være barnets almene tilstand, der afgør, i hvilken udstrækning det har appetit, og er i stand til at die hos moren. Et sygt barn har normalt brug for ekstra væske. Derfor kan barnet have behov for at blive ammet kortere og oftere end normalt. Det kan det også have, hvis det ikke har kræfter til, at spise sig helt mæt ved hvert måltid, som det plejer. 

Ukendte rammer 

Barnet er også i nogle ukendte rammer, ud over det har det fysisk dårligt. Der foregår sikkert også en masse uoverskuelige og måske ubehagelige ting omkring og med det. Det vil alt sammen påvirke barnets oplevelse af tryghed. Her kan den tætte hud-mod-hud kontakt, som man kan have under amningen, være trygheds skabende og befordrende for barnets tilstand.

Sondemad

Er barnet afkræftet, og ikke i stand til at die, så kan kvinden malke ud, enten med hånden eller med en elektrisk malkemaskine. Det betyder at barnet stadig får sin mors mælk. Det sker via en lille sonde som ligger gennem næsen/munden og ned i mavesækken på barnet. På den måde vil barnet fortsat få morens mælk, som indeholder værdifulde antistoffer og næring fra sin mors mælk, som netop er sammensat til dit barns specifikke behov.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk