Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Amning - forberedelse til

Amningen forberedes rigtig godt, når den kommende far og mor sætter sig lidt ind i, hvad der sker, når amningen skal i gang.

Amning er den bedste ernæring til spædbarnet - mælken er afpasset til dit barn, og når først amningen er kommet godt i gang, så er modermælk den optimale spædbarnsmælk. Amning er ikke noget en kvinde er født med at kunne, det er noget, man skal lære sig. Samarbejdet mellem mor og barn, hvor mor støtter barnets naturlige reflekser osv., det er en god start.  Far er en meget stor støtte for mor, når amningen skal i gang - og selvfølgelig også i den tid, som kommer.

 

Tidligere var det almindeligt at forberedelsen til amning bestod i, fx at "skure" brystvorterne med neglebørste, eller frottere dem - trække indadvendte brystvorter frem med forskellige hjælpemidler, smøre brystvorterne med citron... Ja, listen kan blive lang. Senere har man efterprøvet de mange husråd ved videnskabelige forsøg, og resultaterne er nedslående. Det er fuldstændig spildt, at forsøge med forberedelse på den måde. Det virker ikke....

 

Derimod er det dokumenteret at den mentale forberedelse virker, fx kvinden der skal amme, ved noget om, hvad hun går ind til, og at far er en aktiv del er også dokumenteret effekt. Så derfor satser vi i sundhedsplejersken.dk også på de elementer.

 

Det er også dokumenteret med en stor dansk undersøgelse, at tilstrækkelig bistand fra din sundhedsplejerske, det kan være med til at udvirke, at du kommer til at amme dit barn, som du har mest lyst til, at det skal være. Så brug din sundhedsplejerske, når den tid kommer. Hun er til for dig og din familie.

 

Vi har vedhæftet vores bedste start-ammeartikler her øverst til højre - og også en artikel om mælk givet med sutteflaske..

 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Nogle kvinder har simpelthen ikke lyst til at amme. Og det viser vi i sundhedsplejersken.dk virkelig respekt for. I nogle familier viser det sig, at der er meget bøvl med amningen, og hverken mor eller barn trives med det. Så er modermælkserstatning et godt alternativ. Her kan du også få hjælp i sundhedsplejersken.dk.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk