Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Skilsmisse

Skilsmisse er ofte en svær beslutning at træffe - som et valg mellem pest og kolera.

Overvejer I at lade jer skille eller flytte fra hinanden, er det væsentligt at tænke på, hvordan I vil være forældre for barnet i fællesskab, efter I rent fysisk er flyttet fra hinanden. Ansvaret for barnet vil nemlig vare ved, selv om I ikke længere indgår i et forpligtende voksenforhold med hinanden.

 

Der er altid mange følelser involveret, og perioden er svær for alle parter og for langt de fleste overordentlig konfliktfyldt. Man ved fra undersøgelser, at børn klarer skilsmisser bedst, hvis de voksne kan adskille deres konfliktfyldte eller svære voksenforhold fra forældreskabet. Hvis forældreskabet kører på sikker grund, og både børn og voksne kender spillereglerne og lever efter dem, så går det bedst.

 

En skilsmisse er ikke et let valg, hvis man har haft drømmen om kæresteforhold, ægteskab, og forældreskab, som skulle holde livet ud. Der er næsten altid tale om valg mellem to onder. Et voksenforhold og kærlighedsliv, man ikke synes fungerer, eller en skilsmisse, som man heller ikke har lyst til at udsætte sig selv og sine børn for. Det er ikke godt for børn at leve i et konfliktfyldt miljø med usikkerhed, skænderier og en dårlig stemning i hjemmet – hvor glæde, morskab og kærlighed mangler.

Hvis I synes jeres forhold er så dårligt, at I overvejer skilsmisse, kan I få bistand fx i form af samtaler med det formål, at de voksne kan afklare sig i forhold til hinanden og på den måde blive bedre i stand til beslutte, hvad der skal ske. I nogle kommuner tilbyder man parrådgivning, og i andre kommuner må man selv opsøge en psykolog, der har ekspertise inden for konflikter i familier og skilsmisse.

 

I statsforvaltningen, www.statsforvaltning.dk, skal man tilbyde konfliktmægling og børnesagkyndig rådgivning til voksne, som er i gang med eller bliver berørt af en samlivsophævelse. Hvis I ikke kan blive enige om, hvordan ansvaret for barnet skal deles i forbindelse med, at jeres samliv opløses, kan en sidste udvej blive, at retten behandler jeres sag, og en dommer afgør, hvordan jeres forældreansvar skal forvaltes.

 

Det er også Statsforvaltningen, du henvender dig til, hvis du ønsker rådgivning om din situation, eller dit barns rettigheder, eller hvis I ønsker mægling. Der er mange nyttige oplysninger at finde. se www.statsforvaltning.dk.

 

For børn der selv kan læse er der oprettet en særlig hjemmeside www.farogmorskalskilles.dk , som kan støtte børn og unge i familier, der er berørt af skilsmisse. Der er også tilknyttet en brevkasse, hvor børn og unge kan stille spørgsmål.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk