Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Amning af det indlagte og syge barn

Selvom dit barn er indlagt på en børneafdeling, kan det sikkert godt lade sig gøre, at amningen fortsætter. Det afhænger selvfølgelig af omstændighederne. Her er nogle gode ideer.

Når dit barn er indlagt på en afdeling for nyfødte børn, har det forsat brug for mad, selvom det er sygt. Normalt kan du sagtens fortsætte med at amme dit barn. Faktisk har det ekstra meget brug for det. Det vil naturligvis være dit barns almene tilstand, der afgør, i hvilken udstrækning dit barn har appetit, og er i stand til at die hos dig.

 

Et sygt barn har normalt brug for ekstra væske. Derfor kan dit barn have behov for at blive ammet kortere og oftere end normalt. Det kan det også have, hvis det ikke har kræfter til, at spise sig helt mæt ved hvert måltid, som det plejer.

 

Foruden at dit barn har det fysisk dårligt, er det også i nogle ukendte rammer. Der foregår en masse uoverskuelige og måske ubehagelige ting omkring og med dit barn. Det vil alt sammen påvirke dit barns oplevelse af tryghed. Her kan den tætte hud-mod-hud kontakt, som I har under amningen, være trygheds skabende og befordrende for dit barns tilstand.

 

Er dit barn så afkræftet, at det ikke er i stand til at die hos dig, kan du malke ud, enten med hånden eller med en elektrisk malkemaskine. Så kan dit barn stadig få din mælk. Det sker via en lille sonde som ligger gennem næsen/munden og ned i mavesækken på dit barn. Derved vil dit barn fortsat få din mælk, som indeholder de værdifulde antistoffer, og den næring fra din mælk, som netop er sammensat til dit barns specifikke behov.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk