Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vitaminpiller

Fra dit barn er 2 år, og I stopper med ekstra tilskud af D-vitamin, behøver det ikke at få vitaminer i pille eller tabletform. Der er dog undtagelser.

Er dit barn mørklødet har det behov for D-vitamin hele barndommen. Det er fordi den mørke hud er langsommere til at danne D-vitamin. Og derfor kan dit mørklødede barn komme i underskud på vore breddegrader.

 

Vitaminpiller kan gives fra dit barn er 1 1/2 år. De er kun nødvendige hvis dit barn spiser meget lidt eller spiser virkelig ensidigt. Med en almindelig kost som indeholder frugt og grønt, fisk, æg, fuldkornsbrød, mælkeprodukter og lidt kød/kylling eller lignende. Så får dit barn, hvad det har behov for af vitaminer.

 

Grunden til at du skal vente med vitaminpiller til dit barn er 1 1/2 år er, at det skal være helt sikkert til at tygge og synke pillerne. Men de er som sagt ikke nødvendige sædvanligvis.

 

Der er fokus på, at rutinemæssigt vitamintilskud i bedste fald ikke er skadeligt for sunde og friske voksne og børn. Men det gør heller ikke nogen gavn. Så spar på vitaminer i pilleform, hvis der ikke er nogen særlig grund til det.

 

Vitaminpiller kan årsager til farlige forgiftninger, hvis dit barn er en lille nysgerrig pilfinger. Det sker, at børn propper sig med vitaminpiller, i et ubevogtet øjeblik. Det kan være særdeles farligt.

 

Derfor: HOLD ALTID VITAMINPILLER OG ANDEN MEDICIN I ET AFLÅSET SKAB ELLER ET FULDSTÆNDIG - FOR BARNET - UTILGÆNGELIGT STED.

 

Er uheldet ude kan du kontakte Giftlinien på: 82121212. Du kan se mere om giftlinjen.

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk