Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Nedtrapning af modermælk

Der er mange forskellige måder at nedtrappe amningen på. Det handler om barnets alder, og grunden til at moren vælger nedtrapning på netop dette tidspunkt.

Når du begynder at nedtrappe modermælken, sker det ofte i forbindelse med, at dit barn begynder at spise fast føde og drikke anden væske end modermælk. Så er barnet omkring 4–6 måneder. Det er sædvanligvis en gradvis overgang, og det passer godt til, at mælkeproduktionen gradvis bliver mindre. Mælkeproduktionen styres jo efter et efterspørgsels- og udbudsprincip. Og dier dit barn mindre, bliver dine bryster mere fyldte med mælk, trykket i mælkekirtlerne stiger, det får nogle af de mælkeproducerende celler til at holde op med at producere mælk (de bliver ødelagt af det høje tryk), og mælkeproduktionen nedsættes.

 

Har du behov for pludselig at skulle holde op med at amme af én eller anden grund, er det effektivt at tage en meget stram bh på. Måske kan din sundhedsplejerske instruere dig i, hvordan du kan binde brysterne op, så du får noget stramt omkring dem. Du kan få tabletter med hormoner, der kan være med til at stoppe mælkedannelsen (det er receptpligtig medicin, som kræver konsultation hos den praktiserende læge). Men virkningen er tvivlsom, og hormonerne kan have ubehagelige bivirkninger.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk