Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Modermælkserstatning - tilberedning

MME er lavet på basis af mælk. Læs mere om hvordan.

Modermælkserstatning er lavet af spraytørret komælk, som er ernæringsmæssigt ændret, så det ligner modermælken mest muligt. Det er dog ikke muligt at producere modermælkserstatning, der indeholder antistoffer, som modermælken gør. Modermælkserstatning er pulver, som fortyndes med kogt, afkølet vand.

 

Følg brugsanvisningen på pakken nøje. Nogle få typer modermælkserstatning sælges færdigblandet i små kartoner, de er uforholdsmæssigt dyre men smarte, når man er på ferie og lignende.

 

Man kan få modermælkserstatning specielt fremstillet til børn, der har risiko for allergi, eller som er allergiske over for komælk. Hydrolyseret modermælkserstatning hedder det. Man kan også få modermælkserstatning fremstillet på basis af soja, men da en del af de børn, som ikke kan tåle komælk, også bliver eller er overfølsomme over for soja, er det ikke nogen god ide at give allergidisponerede børn en sojabaseret modermælkserstatning. Tal med sundhedsplejersken eller den praktiserende læge, hvis du vil begynde at give dit spædbarn modermælkserstatning.

 

Man kan godt varme modermælkserstatning i en mikroovn (kontroller temperaturen nøje, inden barnet får flasken), og man kan godt vaske sutteflasker (men ikke sutterne) i en opvaskemaskine. Gummisutterne skal gnides med groft salt og derefter koges.

 

Man kan godt bruge vand fra en vandhane med kogende vand tiltilberedningen.

 

Det anbefales at barnet får udelukkende modermælk (fra brystet eller udmalket mælk) eller MME i hele første leveår.

 

Kilde:

Ernæring til spædbørn og småbørn - en håndbog for sundhedspersonale. Sundhedsstyrelsen 2015. 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk