Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Gluten

Der er ikke videnskabelig dokumenttion for, at gluten først skal introduceres for børn efter 6 måneders alderen.

Gluten er et protein, som især findes i kornsorten hvede. Derimod er der ikke (eller kun små mængder) gluten i hirse, majs, ris og boghvede, uinoa og mindre mængder i rug, havre og soja.

 

Den mad, som dit barn får i overgangen, hvor det begynder at spise mad, som den den øvrige familie får (fra det er 6 - 9 måneder), den må gerne indeholde forskellige former for kornsorter.

 

Kilde:

Ernæring til spædbørn og småbørn - en håndbog for sundhedspersonale. Sundhedsstyrelsen 2015. 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © sundhedsplejersken.dk ApS 2008 - 2017. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk