Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

For lidt mælk

Usikkerhed om, hvorvidt barnet får mælk nok, er en af de væsentligste årsager til, at mødre holder op med at amme. Tvivlen kan opstå, hvis dit barn vågner op og græder eller skriger og vil ammes og ammes.

 

Sørg for, at dit barn har godt fat om brystet, slap af, så meget du kan, og sørg for, at du ligger eller sidder godt, når du ammer. Lad dit barn die, så længe det vil, af det enkelte bryst. Så får det nemlig også den fede mælk, som sidder inderst i brystet og kommer til sidst. Det er den, som mætter og giver mange kalorier til barnet. Når dit barn ikke vil have mere af det ene bryst, så giv fra det andet. Du kan godt skifte tilbage til det første bryst igen, når barnet er blevet træt af det andet bryst.

 

Din mælkeproduktion er størst under og lige efter, at dit barn har diet hos dig. Jo mere dit barn dier hos dig, des mere mælk laver dine bryster. Din mælkemængde kan være nedsat, hvis du er stresset og overtræt, men mælken forsvinder aldrig pludseligt. Hvis der er "mælkestop", er der tale om, at nedløbsrefleksen er blokeret. Så skal du slappe af eller eventuelt ordne det, som stresser eller irriterer dig, hvis du kan. Det kan måske hjælpe at slukke for mobiltelefonen, computeren og alle de andre ting, som måske forstyrrer hele tiden.


 

Har dit barn behov for mere mælk, så skal du være glad, hvis det gerne vil ammes om natten. Så udskiller du nemlig mere af et hormon, som forøger din mælkemængde også om dagen. Husk så lige at sove om dagen en time eller to. For du bliver selvfølgelig trt, når du bliver vækket om natten af din baby, der er sulten.

 

Få hjælp af din kæreste, din familie og venner og luk ørerne for de mennesker, som venligt siger til dig: "Ammer du nu igen?" - "Jeg synes lige, at hun har fået" – "Er du sikker på, at du har mælk nok?" - "Er du sikker på, der er næring nok i mælken?" osv. Har du behov for at snakke med en, som ved noget om amning, kan du eventuelt snakke med én, som du synes har været god til at amme sit barn. Du kan også kontakte din sundhedsplejerske, eller du kan ringe til en ammerådgiver.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk