Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Flaskebarn

Hvis du af den ene eller anden grund ikke ammer dit barn, så skal du give dit barn flaske. Der er brikker med færdiglavet modermælkserstatning og man kan købe det i pulverform

Det er billigst at købe modermælkserstatning i pulverform. Pulveret er lavet af spraytørret komælk, men sammensat ernæringsmæssigt med modermælken som forbillede, hvilket kort fortalt vil sige med færre proteiner og flere fedtstoffer end i komælken. Det sidste skud på stammen i rækken af modermælkserstatninger er nogle målrettet de allermindste børn. De er blevet tilsat nogle langkædede fedtsyrer, som er gode for barnets udvikling af synssansen. Tilbered modermælkserstatningen som beskrevet på pakningen. Kom aldrig ekstra pulver i for at gøre modermælkserstatningen ”ekstra god”, så får barnet for lidt væske i forhold til den næring det får.

 

Sundhedsmyndighederne anbefaler , at du tilbereder én flaske ad gangen, når dit barn er 2 måneder eller derunder. Gør det når den skal bruges.  Når dit barn er over 2 måneder kan du med fordel lave flasker med kogt vand klar til et helt døgn ad gangen og opbevare dem i køleskabet. Du må gerne lune flasken i mikrobølgeovn, bare du ryster flasken godt bagefter. Mikrobølger varmer "ujævnt". Pas på, at mælken ikke er for varm. Den skal være cirka 37 grader. Test eventuelt temperaturen ved at sprøjte et par dråber mælk ud på indersiden af dit håndled - den må ikke føles hed. Men kold mælk kan ikke anbefales, lun mælk i sutteflasken virker beroligende og tryghedsskabende for din baby.

 

Du må gerne bruge vand fra en vandhane med kogende vand, når du tilbereder MME.

 

Sæt dig eller læg dig med barnet i favnen, når det får flaske. Spørg din sundhedsplejerske eller læge til råds, hvis du er i tvivl om dit flaskebarns ernæring. Er du holdt op med at amme, fordi du ikke kunne få det til at fungere, så læg alligevel dit barn til brystet, hvis du har lyst. Lidt ammemælk er bedre end ingen ammemælk, men husk - børn kan sagtens have det godt som flaskebørn.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk