Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Fiberrig kost

I nogle madvarer er der mange fibre fx rå grøntsager, fuldkorn og kerner, rodfrugter og kål. Meget fiber i det børn spiser kan give løs mave.

Kernebrød af den sunde slags (uanset kornsort), rugbrød med kerner, hele majs, hele ærter og råkost er jo virkelig sund mad. Bare ikke for børn under 1 1/2 - 2 år. De kan endnu ikke fordøje kerner og rå grøntsager, så de "hele ting" kan ses i barnets afføring.

 

De mange fibre i maden kan også gøre barnets afføring meget løs og forårsage, at barnet har afføring flere gange hver dag. Hvis kosten samtidig er meget fedtfattig, kan de mange fibre og den sparsomme mængde af fedt være medvirkende til, at barnet ikke tager så meget på eller direkte taber sig.

 

Masser af frugt kan også have samme virkning og fx svedsker, figner og abrikoser virker afførende i sig selv, hvis fx barnet får dem som "sund slik". 

 

Børn over 4 år anbefales at få 400 gram frugt og grønt hver dag. 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk