Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Fedtstof i maden

Små børn har brug for ekstra fedtstof i maden i første leveår. Tilsæt derfor 1 tsk. smør, olie eller andet fedtstof i dit barns mad.

Spæd- og småbørn har behov for mere fedtstof i maden end voksne. Det lille barn skal have 35-45 % af sin daglige energimængde fra fedt, voksne højst 30 %.

.

Det første halve år, hvor barnet udelukkende lever af modermælk eller modermælkserstatning, er det dækket godt ind. Men når barnet begynder at spise skemad, er tiden inde til at komme en skefuld olie i grøden og grøntsagsmosen.

 

Når dit lille barn, der er under 1 år,  begynder at drikke mælk af kop anbefales MME. Senere når det er over 1 år må det gerne få letmælk.

 

Kilde:

Ernæring til spædbørn og småbørn - en håndbog for sundhedspersonale. Sundhedsstyrelsen 2015. 


 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk