Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Die

Når spædbarnet dier, sker der to ting. Den første ting er, at mælken begynder at løbe, når nedløbsrefleksen kommer i gang. Den anden ting er, at barnet malker mælk ud med sine bevægelser med tunge og kæber Det er derfor vigtigt, at barnet får godt fat om brystet under amningen.

Når dit barn dier, skal du selv sidde eller ligge godt . Du skal også have ro til at give dit barn den tid, det har brug for. Dit barn skal anbringes, så det ligger godt ved brystet. Barnet skal ligge med maven mod din mave, og må ikke ligge med drejet hals. Brug meget gerne puder til at støtte dig selv og spædbarnet. Det er væsentligt, at barnet ligger meget tæt ind til dig. Ellers kan det komme til at trække eller "hænge" i brystvorten, og det kan medføre, at du får sår på brystvorterne.

 

Barnet lægges godt til rettet og det er godt, hvis barnet selv finder brystet ved at lede lidt. Barnet skal have ne god mundfuld bryst i munden og rungen under brystvorten. Barnet dier med en rullende bevægelse med tungen og morens brystvorte suges ind i barnets mund. Det undertryk, der dannes og barnets bevægelser med tungen samt moderens nedløbsrefleks, det får mælken til at løbe. Barnet synker mange gange lige, når mælken kommer. Lidt senere lyder det - sug, sug, sug og synk - sug, sug, sug, sug og synk.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk