Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Diæt ved amning

Hvis dit barn græder meget, og du udelukkende ammer det, kan du prøve, om diæt for dig vil ændre på dit barns gråd.

Du kan fx forsøge at undgå æg, bælgfrugter, citrusfrugter, fisk, mælkeprodukter, kaffe, chokolade, nødder, stærkt krydrede retter, mælk og mælkeprodukter som fx ost ..

 

Tobaksrygning kan også give uro, og det kan jo også skade barnet på andre måder.

 

Det er godt, hvis du har sundhedsplejersken med på råd, for det kan være lidt vanskeligt. Du vil inden for de første par døgn mærke, om barnets gråd stilner af. Hvis det er tilfældet, så vent lidt med at spise og drikke de fødeemner, du har udeladt.

 

Du kan så gradvist tilføre din kost fødeemne efter fødeemne. Begynder barnet at græde igen, kan du lægge mærke til, om der er sammenhæng mellem det, du har spist, og hvornår dit barn græder. Udelader du mange fødeemner i din kost over en længere tidsperiode, skal du rådføre dig med sundhedsplejersken og den praktiserende læge. Fx kan du komme til at mangle kalk og vitaminer, hvis du ikke får nok af disse ting via mad og drikke. Du kan tage en multivitamintablet for at være dækket ind på det mest basale niveau.

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk