Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Brystpumpe

Du kan bruge en brystpunpe, hvis du skal malke mælk ud af brysterne. Du kan også forsøge at malke ud med dine hænder.

Egentlig burde det hedde en mælkesuger, for det er, hvad det er: En maskine, som kan hjælpe med at suge mælken ud af brystet. Princippet er, at der skal være undertryk mellem sugeren og brystet. Inden du overhovedet begynder at suge, er det godt at benytte sig af naturen, nemlig nedløbsrefleksen.. Slap af og tag det roligt, så du ikke er stresset. Tænk på at amme dit barn og på, hvor dejligt det kan være. Prøv at nulre den brystvorte, som du har tænkt dig, at der skal suges mælk fra. Hvis du er heldig efter disse forberedelser, begynder mælken at løbe til. Det mærkes måske som en prikken i brystet, når alle de små muskler rundt om mælkegange og mælkekirtler trækker sig sammen.

 

Hvis du benytter dig af den type mælkesuger, der har en rød gummiballon, så klemmer du nu den røde ballon sammen, sætter opsamlingstrompeten over brystvorten og slipper stille grebet om ballonen, så der bliver undertryk, og opsamlingstrompeten suges fast til brystvorten. Massér eventuelt forsigtigt om brystet, og mælken begynder at løbe ned i opsamlingstrompeten. Benytter du en mælkesuger, som er designet ud fra "den omvendte cykelpumpe", så sætter du bryststykket mod brystvorten og trækker ud i sugeren, så mælken løber ned i den underste opsamler.

 

Der findes også elektriske (batteridrevne) sugere, som er udmærkede i brug, men dyre at anskaffe. Du kan evt. leje en elektrisk brystpumpe hos Falck. Det billigste er at bruge hænderne til at malke mælken ud.

 

Uanset hvilken type du anvender, så skal du passe på at tragten, der skal slutte til brystet, ikke er for snæver. Det kan betyde, du får sår på brystvorterne..

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk