Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Afvænning fra sutteflaske

Når dit barn nærmer sig sin første fødselsdag, så er det tid til at begynde afvænning fra sutteflasken.

Det vil være forskelligt, hvornår du synes, at det er tid til, at dit barn holder op med at bruge sutteflaske. Når dit barn spiser godt med ske og drikker af kop, så er der nogle børn, der ikke gider flasken længere og selv siger fra. Når dit barn er omkring et år, så giv barnet en kop med vand eller mælk i stedet for sutteflasken.

 

Får barnet sutteflaske flere gange hvert døgn, så tag en flaske ad gangen. Hvis barnet er vænnet til kropskontakt, når det får flaske, så sid med barnet på skødet, mens det drikker af koppen. Hvis barnet har vænnet sig til at falde i søvn med sutteflasken, kan det være en vanskelig overgang. Og er barnet vænnet til at drikke af sutteflasken i løbet af natten, er det, når barnet er ved at blive ét år, på tide at vænne det fra sutteflasken.

 

Hvis barnet drikker meget af sutteflasken om natten, kan det forstyrre barnets søvn, ligesom flaskemælken kan optage plads rent ernæringsmæssigt. Fx spiser barnet måske ikke nok af grøntsager, kød, frugt og brød og bliver kræsent. Det vil kun have mælk og mælkeprodukter og har stor risiko for at blive fejlernæret og fx komme til at mangle jern. Jernmangel kan svække barnets naturlige modstandskraft og gøre barnet til et let offer for infektioner, ligesom barnet bliver blegt og træt. Derfor, hvis sutteflasken betyder vågne nætter og fejlernæring, er det på tide at vænne barnet fra sutteriet.

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk