Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

UV-index

Solens stråler kan måles ved hjælp af et UV-index. Når værdien er over 3 tilrådes solbeskyttelse. Du kan få dagens index direkte på din mobiltelefon. Se her hvordan.

En nem måde at holde øje med solens UV-stråling, er ved gratis at tilmelde sig Dagens UV-index på sms eller e-mail. Det er Kræftens Bekæmpelse, der er bag denne service.

Hvordan gør man?

Du bestemmer selv, om du vil modtage Dagens UV-varsel via en sms på din mobiltelefon eller via en e-mail. Tidspunktet er også valgfrit - alt efter hvad tid, der passer dig bedst. Klik på linket her - det går direkte til siden, hvor du kan tilmelde dig (externt link).

Hvad fortæller UV-indexet?

UV-indexet fortæller, hvornår du skal passe på solen. Det er nemlig ikke temperaturen, der afgør, om solen kan brænde, men derimod styrken af UV-strålingen. Den kan allerede være høj i begyndelsen af foråret.

UV-indexet viser styrken af UV-strålingen

UV-indexet er et slags termometer, som viser, hvornår det er vigtigt at passe på i solen. Helt ligesom termometeret viser, om det er fornuftigt at tage en ekstra trøje på.


Hvis du holder øje med UV-indexet og følger solrådene, så du undgår du rød og skadet hud

 

UV-indexet giver dig Dagens UV-varsel - dvs. en dagsaktuel prognose for den gennemsnitlige mængde af UV-stråling i Danmark. Prognoserne for solens UV-stråling beregnes af DMI, Danmarks Meteorologiske Institut.

 

Hvornår skal du beskytte dig?

UV-strålingens styrke afhænger af både skydække, ozonlagets tykkelse, solens stilling på himlen, partikler i luften osv.

 

Når UV-indexet er 3 eller højere, anbefaler Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, at beskytte sig i solen. I Danmark er det typisk i tidsrummet mellem kl. 12 & 15 fra april til september måned, at UV-indexet ligger højt. Her er det vigtigt at solbeskytte sig. Det gøres bedst ved at følge de tre solråd: siesta, solhat og solcreme.

 

Når UV-indexet er under 3, kan du nyde solen uden særlig beskyttelse.

 

Er UV-indexet 8 eller mere - (det sker ikke i Danmark, men ofte på sydlige destinationer) - er det allerbedst at undlade ophold i solen i middagstimerne, men i stedet gå indendørs eller søge skygge. Er du nødt til at opholde dig udendørs, så er tøj, hat og solcreme et absolut must!

KIlde:

www.cancer.dk - www.skrunedforsolen.dk

 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk