Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Skadedyr i køkkenet

Hvem har ikke åbnet en pakke mel, som lige har stået i skabet et stykke tid. Og ud flagrer det med melmøl og i posen er der det, der er værre (larverne). Hvad gør du?

Skadedyr i kolonialvarer

Der skal en ekspert i skadedyr til at bestemme, om der er tale om brødbiller, melmider, rismelbiller eller savtakkede kornbiller. Men som hovedregel er det lige meget, da bekæmpelsesmidler og metoder er de samme.

Effektiv bekæmpelse

• Kasser med hård hånd de poser, der er angrebet.
• Støvsug meget omhyggeligt alle de skuffer og skabe, som poserne har stået i.
• Sprøjt evt. i skabe og skuffer med midler, der er godkendte til bekæmpelse af skadedyr i private husholdninger og følg brugsanvisningen. Midler med pyrethrin er effektive, men behandlingen skal gentages, da de kun virker i kort tid.
Advarsel: Brug aldrig våd rengøring, da fugt er ”guf” for de små dyr!

 

Forebyggelse
• Opbevar kolonialvarer i dåser med skruelåg
• Køb ikke ind i større portioner, end de kan forbruges inden for et par måneder. Hvis der indkøbes store portioner af kolonialvarer, kan man med fordel bruge fryseren som lagerplads.
• Hvis køkkenet har været stærkt angrebet af skadedyr, kan du i den første tid anbringe de nyindkøbte produkter i fryseren ved ÷ 18º i to døgn, før de sættes på plads i de rengjorte skuffer eller skabe, som forhåbentlig nu er fri for skadedyr.

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

Du kan få yderligere hjælp på Skadedyrslaboratoriet og på deres hjemmeside. Eller du kan spørge sundhedsplejerskens ekspert: Inge Norus.

 

Kilde:

www.dpil.dk/dpil2005/keyindex.htm

 

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk