Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Prævention

Ønsker I ikke graviditet lige her og nu, er det væsentligt at beskytte sig mod uønsket graviditet.

Kondom
Kondom er velegnet i den allerførste tid og nødprævention (fortrydelsespiller - kan købes på apoteket – eller I kan have indkøbt dem på forhånd til, hvis uheldet skulle være ude). Ingen af delene har indflydelse på amningen, ligesom minipiller og spiral heller ikke har det.

Pessar
Pessar kan også anvendes, uden det har indflydelse på amningen, men det kræver, at lægen har taget mål til, hvilken størrelse der vil passe til kvinden efter fødslen (fx ved undersøgelsen af kvinden 8 uger efter fødslen).

 

Der kommer stadig nye præventionsmuligheder, og det er en god ide, at I ved henvendelse til den praktiserende læge, en præventionsklinik eller ved samtale med sundhedsplejersken får overvejet, hvad der vil være det bedste for jer i den nuværende situation.

 

Du kan også se et større udvalg af præventionstyper i vores:
Guide: Prævention efter fødslen

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk