Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Nødprævention

Nødprævention eller fortrydelsespille, som det også kaldes, kan bruges, hvis du har glemt præventionen, eller den svigter.

Nødprævention bruges til at undgå uønsket graviditet efter ubeskyttet samleje, fx hvis der ikke er benyttet prævention, eller hvis kondomet er gået i stykker.

 

Fortrydelsespille og morning-after pill er andre betegnelser for nødprævention. Nødprævention skal anvendes hurtigst muligt efter samlejet for at virke bedst. Nødprævention er ikke så effektivt som almindelig prævention, som altid bør foretrækkes, hvis det er muligt.

 

Hvis du vejer over 75 kg.

 

I 2013 blev produktinformationen for Norlevo® (levonorgestrel) ændret på baggrund af to forsøg, der viste, at pillerne er mindre effektive hos kvinder, der vejer 75 kg eller mere, og virkningsløse hos kvinder over 80 kg. På baggrund af usikkerhed om disse resultater er der nu foretaget en gennemgang af samtlige tilgængelige data på området.

 

På baggrund af denne gennemgang konkluderes det, at undersøgelserne ikke er robuste nok (læs de er for usikre), til at fastslå der er en mindre effekt af nødprævention hos kvinder, der vejer over 75 kg (eller for den sags skyld over 80 kg). Derfor er betænkelighederne vedrørende brug af fortrydelsespiller til kvinder med legemsvægt over 75 kg trukket tilbage 25.7.2014.

 

KIlde:

www.sst.dk

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk