Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Marte Meo

Marte Meo betyder "Ved egen kraft". Marte Meo behandling kommer fra Holland og er oprindeligt udviklet af en hollandsk terapeut: Maria Arts. Der er en del behandlere i Danmark (ofte sundhedsplejersker, psykologer og pædagoger), som er uddannede i at anvende metoden. Der er tale om et forløb, hvor behandleren videofilmer den voksne og barnet i svære situationer. Efterfølgende analyserer behandleren, hvor den voksne og barnet har en god og positiv kontakt. Man kan ved hjælp af videofilm og samtale med den voksne hjælpe med at udvikle de potentialer, den voksne har sammen med barnet.

Der er udført videnskabelige undersøgelser i Danmark, som viser, at Marte Meo-behandling gør forældre bedre i stand til at se deres barns behov og hjælpe barnet, når det har det svært. Om behandlingen er velegnet, afhænger af, hvilke vanskeligheder der er tale om.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk