Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Luftfriskere - til hvilken nytte?

Her kan du læse om de nye lugtfjernende midler. Hvad kan de bruges til - eller måske nærmere, hvorfor kan det være en god ide at undgå brugen af dem.

Ingen af de spraymidler, der sælges i dag som lugtfjernende, kan fjerne lugt fra fx skimmelsvampe, tobaksrøg og meget andet. I stedet for den dårlige lugt fyldes rummet af syntetiske dufte fra fx lavendler, roser m.m. Dårlige lugte i hjemmet skal bekæmpes ved ondets rod fx ved at lufte ud, standse rygningen inden dørs og undersøge, hvorfra fx skimmelsvampene udvikler sig m.m.
Regelmæssig brug af disse stoffer kan ifølge en stor europæisk undersøgelse medføre, at husets beboere udvikler astma. Generelt anbefaler Miljøstyrelsen, at man undgår brug af luftfriskere.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk