Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Faderskabssag

Faderskabssag få papirerne på Statsforvaltningen - eller på fødestedet.

Reglerne er styret af Børneloven. Hvis man er gift, når barnet bliver født, er ægtemanden pr. automatik barnets far - uanset om det er ham, der har avlet barnet. Ægtemanden kan dog frasige sig faderskabet, hvis han ikke mener, han er den biologiske far, hvorpå der så sættes en faderskabssag i gang.

 

Hvis man ikke er gift, men samlevende, skal der altid en faderskabssag til. I vil få papirerne på fødestedet i forbindelse med fødslen. I kan også gå ind på Statsforvaltningens hjemmeside – www.statsforvaltning.dk og downloade dem.

 

Hvis de to forældre ikke er enige, er det moren, der skal udfylde papirerne, hvor hun angiver, hvem der er den mulige far eller de mulige fædre. Sagen vil herefter komme for retten, hvor man via retsgenetiske prøver (typisk mundskrab, der tages fra barn, mor og formodet far), fastlægger faderskabet.

 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Hvis en kvinde nægter at oplyse, hvem der er far til hendes barn, kan hun blive idømt en bøde, men det offentlige er stadig forpligtet til at betale dels børnetilskud og dels det børnebidrag, hun ellers ville have fået fra faren. En mor kan dog søge om fritagelse for at oplyse farens navn. Der er ingen straf for ikke at kunne huske eller ikke at vide, hvem der er far til barnet.

Hvis du leder efter din far?

Voksne, som ikke kender deres far, kan via Stadsarkivet selv undersøge, om der eventuelt er en faderskabssag. Du kan benytte  linket her.

Yderligere råd og vejledning

Du kan også opsøge yderligere råd og støtte hos Mødrehjælpen, en frivillig humanitær organisation, som yder bistand til både mødre og fædre.

 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk