Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Emhætten - undgå røg i køkkenet

Der findes tre slags emhætter: Emfang, recirkulationsemhætte og udsugningsemhætte. Her kan du få gode ideer til hvordan du vedligeholder dem, så de fungerer bedst muligt.

Udsugning

Udsugningsemhætter og emfang virker kun, hvis de får erstattet den mængde luft, der suges ud af køkkenet. Husk derfor at holde en dør åben til et af de andre rum, så luften trækkes derfra. Vinduerne i køkkenet skal derimod være lukkede, og man skal undgå gennemtræk.

Emfang

Emfang har et eller flere fedtfiltre. Emfanget er som hovedregel tilsluttet en eksisterende aftrækskanal.


Rengøring:

Fedtfiltret kan tages ned og vaskes enten med flydende rengøringsmiddel eller kommes i opvaskemaskinen. Endvidere skal "hullet" til aftrækskanalen rengøres med flydende rengøringsmiddel. En emhætte med et snavset fedtfilter bruger mere energi, da emhætten skal køre på et højere trin for at opnå samme virkning som med et rent filter. Emhætten vil desuden støje mere.

Recirkulationsemhætten

Emhætten skal ikke have aftræk og kan installeres i ethvert køkken. Recirkulation er ikke så effektiv som udsugning, og effektiviteten afhænger af tykkelsen på kulfiltret. Recirkulationsemhætten har to filtre i kappen, hvor det ene holder fedtpartiklerne tilbage og det andet indeholder aktivt kul, der optager lugtstofferne.


Rengøring:

Tag fedtfiltret ud og vask det enten med flydende rengøringsmiddel, eller kom det i opvaskemaskinen. Det er vigtigt, at fedtfiltret vaskes ca. en gang om måneden afhængig af, hvor meget man steger og braser. En emhætte med et snavset fedtfilter bruger mere energi, da emhætten skal køre på et højere trin for at opnå samme virkning som med et rent filter. Emhætten vil desuden støje mere. Kulfiltret kan ikke rengøres, men skal udskiftes et par gange om året afhængig af, hvor meget man bruger komfuret.

Udsugningsemhætte

Emhætten har en kontraventil, der hindrer, at der kommer kold luft udefra ind i køkkenet, når emhætten ikke er i brug. Under brug vippes ventilen op af lufttrykket.

                

Advarsel: Fedt i fedtfiltret kan være årsag til brand i skorstenen

 Rengøring:

Tag fedtfiltret ud og vask det enten i flydende rengørings- middel eller kom det i opva- skemaskinen. Det er vigtigt, at fedtfiltret vaskes ca. en gang om måneden afhængig af, hvor meget man steger og braser. Et snavset fedtfilter bruger mere energi, når emhætten skal køre på et højere trin for at opnå samme virkning som et rent filter. Emhætten vil også støje mere.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 


 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk