Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Varmeknopper

Varmeknopper er røde og fint prikkede flader, barnet kan få på huden, når det er blevet for varmt.

Du kan skelne varmeknopper fra andre knopper ved, at de forsvinder, så snart barnet bliver mere køligt. Har barnet varmeknopper, må det enten have mindre tøj på, eller man må gøre rummet køligere.

 

Barnets temperatur

Et godt sted at mærke om dit barn er for koldt eller for varmt, det er omme i nakken lige lidt ned ad ryggen. Et andet godt sted er foran på brystet - også inden under tøjet - og med en hånd lidt ned mod barnets mave. Kan du mærke at dir barn er varmt og tørt. Så er alt i orden. Er det varmt og svedigt (fugtigt) så er det for varmt. Du kan tage lidt tøj af det, eller du kan sørge for lidt luft mere og kølighed omkring det.

 

Er barnet køligt på kroppen, kan du overveje, om det har brug for yderligere et lag tøj på.

 

Kolde hænder og fødder hos spædbørn er helt almindeligt. Hos nyfødte børn kan fødder og hænder også godt være blå. Det er også helt normalt. Den blå farve vil forsvinde i løbet af dage eller uger.

Små børn har brug for at voksne hjælper med at temperaturen er passende.

Små børn kan ikke selv finde ud af at mærke om deres temperatur i og på kroppen er passende. Børn på 3 - 4 år kan begynde at samarbejde omkring det, men de kan ikke selv.

 

Større børn som leger (fx lige omkring skolealderen 6 - 7 år) kan sagtens blive for kolde eller for varme, uden de tager notits af det. Så de har brug for forældrenes opmærksomhed og hjælp.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk