Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Trøst

Når et barn er ked af det, så skal det trøstes.

Nogle børn skal gås med, mens de ligger i favnen hos den voksne, andre vil hellere sidde på skødet. Nogle børn kan godt lide at blive aet, vugget, danset med, og nogle børn finder allermest trøst i en varm favn med en sut, en bamse eller en sutteklud. For børn, der bliver ammet, er brystet det allerbedste. Videnskabelige undersøgelser har vist, at børn, som bliver trøstet, græder betydelig mindre end børn, som får lov til at græde og ikke bliver trøstet.

Tidligere var det almindeligt at tro, at barnet ville blive forvænt (forkælet), hvis man trøstede det, når det var ked af det. I dag ved man fra videnskabeligt arbejde inden for det psykologiske felt, at barnet opbygger en basal tryghed og tillid, blandt andet når det bliver trøstet, hvis det er ked af det eller utrygt. 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk