Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Tårekanal - tilstoppet

En mild og meget almindelig irritationstilstand i øjnene hos de helt små babyer.

Det ligner øjenbetændelse. Der er gule pusklatter i øjenkrogene, måske tårer og der kan være en let rødme i øjnene. Det gule puds kommer oftest efter søvn, men kan også komme mens barnet er vågent.

 

Årsagen er, at tårekanalen ved øjet er tilstoppet pga hævede slimhinder eller fordi der er et tryk på tårekanalerne fra tandanlæggene. Et tryk der først forsvinder, når tænderne kommer frem.

 

Denne form for "øjenbetændelse" smitter ikke og dit barn kan derfor godt komme ud blandt andre børn. Og medicin har ingen virkning.

 

Du kan bade øjnene med saltvand 0,9 %, som du kan købe på apoteket eller selv fremstille ved at koge en liter vand og tilsætte 9 gr salt. (ca. en barneske). Det skal bruges lunkent. Tag en ny vattot til hvert øje. Vask inde fra næsen og ud mod siden. Og vask dine egne hænder før og efter.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk