Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Solbeskyttelse

Det helt lille barn på et halvt år og derunder skal ikke have sol, hverken i ansigtet eller på kroppen. Så lad det lille barn være i skyggen.

Spæd- og småbørns hud er meget følsom over for solens stråler. Solens stråler er gavnlige fordi de omdanner nogle stoffer i huden til D-vitamin. Og i vores forholdsvis solfattige land kan det være svært at få D-vitamin nok. Det er også derfor, du anbefales at give dit barn D-vitamintilskud hver dag. Du kan læse mere om sol og D-vitamin her.

 

Det dårlige ved solens stråler er, at de også kan give forbrændinger af huden. Videnskabelige undersøgelser har fastslået, at voksne, som får hudkræft, har haft mange solforbrændinger, da de var børn. Derfor anbefales forældre at være forsigtige med solen. Du kan følge UV-indexet og læse mere her.

 

Hvis barnet er i skyggen, men I eksempelvis er på stranden, skal I være opmærksomme på, om barnet alligevel har behov for solbeskyttelse, fordi solens genskin fra vandet kan være særdeles kraftigt. Tænk også på solen hjemme i haven og på den daglige gåtur med barnevognen. Børn under et halvt år skal dækkes af parasol, barnevogn, kyse og let bomuldstøj. Især middagssolen fra 12–15 er skarp. Sørg for, at barnet altid er på et skyggefuldt sted i dette tidsrum.

 

Børn over 1 år skal beskyttes med solfaktorcreme, som er beregnet specielt til små børn. Undgå solcreme med parfume, og vær opmærksom på konserveringsmidlerne, fx propylparaben og isopropylparaben. Det allerbedste er at bruge en solcreme, som er Svanemærket.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk