Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Skovflåt

Er Danmarks farligste rovdyr. Få milimeter stor, men effektiv blodsuger. Samtidig kan den overføre sygdom.

Får dit barn en skovflåt på sig, hager den sig fast med sine munddele og skærer et lille hul, hvor den suger blod. Efterhånden som den får gravet sig ned og bliver fyldt med blod i bagkroppen er den nem at få øje på.

 

En flåt skal fjernes hurtigst muligt. Brug en pincet, et par gode negle eller en flåttang (kan købes på apoteket). Fjernes flåten hurtigt (inden for 4 timer) kan du være ret så sikker på at undgå en infektion. Tag den helst flåten op med et sikkert snuptag. De "gamle husråd" som smør, kartoffelmel eller lignende er en dårlig ide.

 

Kommer der er rund rød zone udenom et flåtbid af mere en fem-krones størrelse, så er der risiko for, at der er en infektion. Gå til lægen, så undersøgelse og eventuelt behandling kan sættes i værk hurtigst muligt.

 

Læs mere om flåten.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk